Galerija 1997-1

Početne aktivnosti Mep-a, 1997.

 

 Početak Euharistijskog pokreta u Hrvatskoj

 

Novi Zagrebački nadbiskup msgr. Josip Bozanić u Parizu na 12. svjetskom danu mladih u susretu s mladim Hrvatima, kolovoz '97. 

Na završnoj katehezi za mlade Hrvate na blagdan blažene Djevice Marije Kraljice 22. kolovoza, nadbiskup Bozanić je rekao i ove riječi: 

    "Neka Pariz bude početak jednog novog pokreta mladih                    u  Hrvatskoj i BiH! "

Tim riječima nadbiskupa Bozanića započeo je Euharistijski pokret među mladima u Hrvatskoj o čemu svjedoče i sve fotografije u ovim galerijama.

Na 12. svjetskom danu mladih sudjelovala je skupina mladih iz Hrvatske koji su na povratku odmah proveli u djelo nadbiskupovu želju i prijedlog, te su započeli s organiziranjem Euharistijskog pokreta u domovini. O njihovom boravku u Parizu pogledajte galerije:

Pariz 1, Pariz 2, Pariz 3, Pariz 4, Pariz 5

 

 

 

 

U Svetištu Srca Isusova u Osijeku članovi MEP-a susreli su i pozdravili svoga đakovačkog biskupa Marina Srakića 1997. g .

 

Već od početka svoga djelovanja u Hrvatskoj 1997. Euharistijski pokret uzeo je i slugu Božjega Ivana Merza za svoga zaštitnika.

 

1997. Izlet na Jankovac. Najmlađi članovi MEP-a uživali su u igri i razonodi.

1997. Izlet na Jankovac. Prije povratka zajednički snimak pred planinarskim Domom.

1997. Izlet na Jankovac. Članovi MEP-a bili su društveno korisni: učinili su prohodnim put nakon oluje za sva vozila, i za svoj autobus

 

Duhovne vježbe za članove MEP-a, 2. stupanj  o BLAŽENSTVIMA. - U Osijeku, Svetište Srca Isusova 1997.

1997. u Valpovu. - Promocija knjige "Nositelj Betlehemskog svjetla" o Dariju Turkalju u Srednjoškolskom centru. Dario je bio član našega pokreta. 

1997. - U vedrom raspoloženju i rekreaciji članovi osječkog MEP-a provode lijepe trenutke zajedništva na Kopiki preko Drave!

Vidi nastavak aktivnosti MEP-a u prvoj godini u galeriji 1997-2.