Galerija 1998-1

ULAZIMO U NOVU GODINU S NOVIM DRUŠTVOM-EKIPOM MEP-A!

18.I.1998. u Osijeku kod Ivana i Josipa M. osnovano je novo društvo MEP-a, famozna grupa "Divaltova" s vrijednim mladićima koji su ispunili očekivanja i nade. S desna na lijevo: Marijan, Branimir, gost, Josip, Kruno, Dinko i Vedran.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

2. II. 1998. SVIJEĆNICA - BLAGDAN ISUSOVA PRIKAZANJA U HRAMU - OSJEČKI ČLANOVI MEP-A POLAŽU PO PRVI PUTA SVEČANO OBEĆANJE U SVETIŠTU SRCA ISUSOVA. 

Zajedno s Isusom prikazuju se i posvećuju Bogu da vrše Njegovu svetu volju. Svečanu Svetu Misu predvodio je duhovnik MEP-a  o. Božidar Nagy (slike gore i dolje).

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

7.II. 1998. - ZIMSKI IZLET MEP-a  U VELIKU, kraj Požege. 

Prvi Memorijal Darija Turkalja. 

Stara, stoljetna crkva u Velikoj (slika gore lijevo). Zimske radosti članova MEP-a na snijegu u Veličkom parku(slika gore desno i dolje lijevo). Slika dolje desno: susret s braćom i sestrama mepovcima iz Požege u požeškoj Katedrali. 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

POHOD FRANCUSKOJ NA TEČAJ ZA VODITELJE MEP- u SAINT PERAY-u na jugu od 14. do 20. II. 1998. 

Na tečaju je sudjelovao naš duhovnik o. Božidar. Centrala francuskog MEJ -a svake godine dva puta organizira tečajeve za voditelje pokreta. Bogato iskustvo Francuza je za nas veliko obogaćenje. Slika gore lijevo: St. Peray gdje se tečaj održavao. Slika gore desno: članovi francuskog Euharistijskog pokreta. Slika dolje lijevo: akitvno sudjelovanje na tečaju. Slika dolje desno: svi sudionici tečaja (uglavnom Francuzi) sa simbolom MEP-a na kraju prije povratka svojim kućama. 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Osijek 7. III. 1998. - TEČAJ ZA VODITELJE HRVATSKO MEP-a. 

Na povratku iz Francuske trebalo je odmah predati ondje dobiveno znanje voditeljima MEP-a u Hrvatskoj koji su došli iz raznih mjesta: Požega, Zaprešić-Zagreb, Ivankovo, Valpovo, Đakovo, Osijek. Slike gore: molitveni i potom radni dio tečaja u Osijeku.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

DUHOVNE VJEŽBE za članove MEP-a od 13.-15.III. 1998.

Sudjelovali su članovi MEP-a iz Osijeka, Đakova i Ivankova, ukupno njih 21.

Velika sabranost u osobnom radu i meditaciji (gore lijevo), na zajedničkoj Euharistiji u našim bijelim odorama - simbolima čistoće naših duša (gore desno).

Pod duhovnim vježbama grupe su trebale prikazati razne vidove Euharistije. "Divaltova"  je najbolje uspjela ( slika dolje lijevo).

 

 I ove su duhovne vježbe završile hodočašćem Aljmaškoj Gospi od Utočišta s molbom za pomoć i zaštitu (slika lijevo.) Fotografirali smo se po skupinama: ovdje su mepovci iz Ivankova. Ostali nisu mogli stati na ovu web stranicu ali su se i oni fotografirali zajedno s Gospom pod njezinim plaštem! 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

RAZNE AKTIVNOSTI MEP-a  

DO KRAJA RADNE GODINE MEP-a, 

tj. do lipnja 1998.g. 

 

30.V.1998. - u osječkom svetištu Srca Isusova članovi osječkog MEP-a molitvom i pjesmom pripremaju se u bdijenju za blagdan Duhova.

         Pridružili su se tako bdijenju koje je prvi puta bilo organizirano s Papom u Rimu za članove svih katoličkih pokreta iz cijeloga svijeta na kojem je sudjelovalo oko pola milijuna pripadnika 56 raznih pokreta i katoličkih udruga.(slika lijevo) 

 

 

30.V.1998. - u osječkom svetištu Srca Isusova članovi osječkog MEP-a molitvom i pjesmom pripremaju se u bdijenju za blagdan Duhova.

31.V.1998. - Duhovi. Dopratili smo našega člana MEP-a br. 1 - Dragu Movrina na duhovnsku svetu misu.

 

18.VI.1998. - četvrtak uoči blagdana Srca Isusova:  mladež MEP-a u Osijeku obavlja Svetu Uru u Svetištu i priprema se bdijenjem za Blagdan Presvetog Srca.

 

Lipanj 1998. - Članovi MEP-a iz Ivankova pod vodstvom Adama izveli su za osječku braću i sestre poseban veseli program.

Lipanj 1998. - Adam Sarošević voditelj MEP-a iz Ivankova zajedno sa svojim izveo je veseli prigodni program za osječki MEP.

Na kraju šk.god.1997/98.

Članice osječkog MEP-a Helenina grupa pod zaštitom sv. Male Terezije! Neka ih ona štiti u životu.

Na kraju šk.god.1997/98. - Lipanj 1998. - Famozna "Divaltova" grupa MEP-a pod vodstvom Hrvoja - najvjerniji su u dolaženju na sastanke ekipe MEP-a petkom!

Na kraju šk.god.1997/98.

Lipanj 1998.

Daliborkina skupina- ekipa članica osječkog MEP-a

 

Na kraju šk.god.1997/98. - Lipanj 1998. - Kreativnost Daliborkine i Ružicine grupe: pomažu čišćenje graška za samostansku kuhinju!

Kad se bratska-sestrinska srca slože i olovo (grašak u zdjeli) plivati može! - Na kraju šk.god.1997/98. - Lipanj 1998. - Konstruktivnost i zauzetost  Daliborkine i Ružicine grupe: pomažu čišćenje graška za samostansku kuhinju!