Galerija 1998-3

 Ljeto 1998. Posjetili su nas u Osijeku članovi francuskog MEP-a sa svojom djecom. Iznajmili su cijeli autobus i proveli su praznike od Rumunjske do Hercegovine!

Započinjemo novu radnu godinu MEP-a u Osijeku - rujan 1998. Na slici studentska grupa s "rimljanima"!

Osijek, rujan 1998. Na početku nove radne godine MEP-a mlađi članovi MEP-a obavili su duhovne vježbe u Svetištu Srca Isusova pod vodstvom duhovnika o. Božidara Nagya.

Osijek, rujan 1998. - Svečana liturgija u bijeloj odjeći, simbolu čistoće duša  za vrijeme duhovnih vježbi za članove MEP-a (vidi sliku lijevo.)

Osijek, rujan 1998. - Ovako je izgledala dvorana gdje su mladi MEP-a imali razmatranja u duhovnim vježbama (nastavak gornjih slika.)

Osijek, rujan 1998. - Na završetku duhovnih vježbi hodočastili smo u svetište  Kraljice mira na obali Drave podignuto u spomen svim poginulim braniteljima Domovinskog rata!

Članovi osječkog MEP-a posjetili Dragu Movrina, člana br. 1 hrvatskog MEP-a. na kraju duhovnih vježbi, rujan 1998. Slikali su se po grupama!

Članovi osječkog MEP-a posjetili Dragu Movrina, člana br. 1 hrvatskog MEP-a. na kraju duhovnih vježbi, rujan 1998.

Marija Bistrica, 3. X. 1998. - Proglašenje blaženim Kardinala Alojzija Stepinca. - Članovi MEP-a sudjelovali su na ovom povjesnom događaju.

2.X.1998. - Zagreb. Papa Ivan Pavao II. moli se na grobu Kardinala Alojzija Stepinca u zagrebačkoj katedrali, kojega je sutradan proglasio blaženim. 

Hrvatsko nacionalno Marijansko svetište Marija Bistrica, 3. X. 1998. na dan proglašenja Blaženim Kardinala Alojzija Stepinca.

 

2.-3.X.1998. - Članovi hrvatskog MEP-a sudjelovali su na proglašenju blaženim Kardinala Alojzija Stepinca na Mariji Bistrici

 

U godini Duha Svetoga, 1998. na susretima MEP-a obrađuju se teme povezane sa Duhom Svetim. Na slici studentska skupina osječkog MEP-a s Duhom Svetim i sa svojim duhovnikom 30.X.1998.

 

Osijek, jesen 1998. - Josipova ekipa MEP-a u svome "skrovištu"!

Osijek, jesen 1998. - Ivanina ekipa-grupa članica MEP-a pod zaštitom Gospe od Puta.

 

Osijek, jesen 1998. Ružicina ekipa-skupina članica MEP-a pod zaštitom Srca Isusova.

 

8. XII. 1998. Blagdan Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije. Članovi MEP-a u Osijeku položili su toga dana u Svetištu Srca Isusova obećanje čistoće potaknuti primjerom Sluge Božjega Ivana Merza, koji je to učinio na taj isti dan 1915.g. kad je imao 19 godina.

Tijekom jeseni 1998. mladi iz svih zajednica hrvatskog MEP-a pomagali su misije time što su prodavali razglednice s misijskim motivima. Za to su dobili priznanje i zahvalu  od Misijske centrale iz Zagreba (slika lijevo). Na slici gore; jedna od razglednica koje su rasparčavali. 

 

Osijek, 22. XII. 1998. - Na osječkom kolodvoru Betlehemsko svjetlo dočekuju mladi iz Osijeka i pale ga na svojim svijećama.

Osijek, 22. XII. 1998. - Betlehemsko svjetlo prenoćilo je u Svetištu Srca Isusova u Osijeku i sutradan je odnešeno u Đakovačku katedralu. Na slici: osječani koji su dočekali i dopratili svjetlo u Svetište.

Osijek, 27. XII. 1998. - Članovi MEP-a slave svoga nebeskog zaštitnika sv. Ivana Evanđelistu najprije sv. Misom.

Osijek, 27. XII. 1998. - Članovi MEP-a slave svoga nebeskog zaštitnika sv. Ivana Evanđelistu. Nakon sv. Mise u bratskom zajedništvu u našoj dvorani.