Galerija - 1997-2

Rimini, 1.-3. IX. 1997. - Talijanski MEG -Movimento Eucaristico Giovanile, - Mladež Euharistijskog Pokreta imali su svoj godišnji skup u Riminiju pod naslovom "Učitelju, gdje stanuješ". Na tome skupu kao predstavnici hrvatskog MEP-a sudjelovali su Mirjana i Igor. Puno su toga naučili od talijanskog MEG-a koji je usavršio svoje metode rada.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Osijek, 14. IX. 1997. - Početak nove radne godine osječkog MEP-a. Izabrano je novo vodstvo studentske grupe (slika lijevo), a potom smo imali zajedničku feštu (slika desno).

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Osijek, 26.-28.IX.1998. - DUHOVNE VJEŽBE ZA ČLANOVE MEP-a. Nakon povratka iz Pariza sa 12. Svjetskog dana mladih (JMJ) trebalo je obnoviti ondje primljeno duhovno bogatstvo.Slika gore lijevo: svi zajedno oko oltara. Slika gore desno: primjena pedagoškog načela MEP-a "expression" u animaciji skupine. Slika dolje lijevo: svi zajedno na završetku Duhovnih vježbi pred svetištem Srca Isusova. Većina sudionica D.v. bila je iz osječke 2. gimnazije.

 

Svake Duhovne vježbe,  tako i ove, obavezno završavaju kod Gospe Aljmaške koja je tada bila još u progonstvu u Osijeku (Domu sv.Vinka). Hodočastili smo joj i molili smo njenu pomoć da odluke iz duh. vj. provedemo u djelo.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Osijek, subota 8.XI.  1997. - JEDNODNEVNA  DUHOVNA  OBNOVA ZA ČLANOVE MEP-A. Slika gore lijevo: Zajednički rad u vrtu. Slika gore desno: zajednička molitva, meditacija i Euharistija. Potom je slijedio zajednički ručak kojega si u mašti predstavite!

Slika dolje lijevo: 6.XI.1997. prvi puta nas je posjetio u našoj centrali u Svetištu Srca Isusova u Osijeku Dario Blažević, novi član  MEP-a, s iskaznicom članstva br. 2. 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

TRST, 15.-16.XI.1997. - SUSRET HRVATSKOG MEP-a  i TALIJANSKOG  MEG-a u Trstu, u bratskom svetištu Srca Isusova. Slika gore lijevo: pogled na Trst sa modernog zavjetnog Gospinog svetišta. Slika gore desno: Mirjana je bila izvrsna prevoditeljica što nam je govorio o. Pino Amigoni, voditelj tršćanskog MEG-a. Susret je bio ispunjen molitvom, predavanjima, diskusijom, posjetom Trstu, zajedničkom igrom, pjesmom i veseljem.

Slika dolje lijevo: bilo je izvrsno gostoprimstvo - zajednička večera u prostorijama centra. Slika dolje desno: zajednički snimak s braćom Talijanima na njihovom igralištu prije povratka kući.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

DUHOVNE VJEŽBE  5. - 7. XII. 1997. u osječkom Svetištu Srca Isusova za članove MEP-a iz Požege i Osijeka. Duhovne vježbe jesu sastavni dio pedagogije Euharistijskog pokreta i nastoji se da ih svaki član obavi barem jedamput u dvije godine.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Osijek, 27. XII. 1997. - PROSLAVA  SV. IVANA EVANĐELISTE,

ZAŠTITNIKA MEP-a.

Počastili smo našeg zaštitnika svečanim vesperama u Svetištu, a potom smo u dvorani inaugurirali "Carnet personelle" (osobna bilježnica) sastavni dio radnih sredstava u pedagogiji MEP-a.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

31. XII. 1997. PROGLAŠENJE SV. MALE TEREZIJE

DRUGOM ZAŠTITNICOM MEP-a.

Godina 1997. bila je godina 100.obljetnice smrti - ulaska u Vječni život sv. Male Terezije. U toj godini Papa ju je proglasio NAUČITELJICOM CRKVE. Ona je 33 doktorica Crkve, najmlađa od svih, i treća žena s tom titulom. Njezin lik dominirao je na proslavi 12. Svjetskog dana mladih u Parizu gdje nam ju je Papa postavio za uzor mladeži. Željeli smo da ne prođe njezina godina a da je i mi svečano ne uzmemo za svoju suzaštitnicu.

Slika lijevo: sv. Mala Terezija, naučiteljica Crkve. Slika desno: nakon što smo je svečano proglasili u našem osječkom Svetištu našom zaštitnicom svečano u procesiji nosimo njezinu sliku u našu središnju prostoriju.

Nakon što smo ustoličili sliku sv. Male Terezije u našoj dvorani simbolički smo se stavili pod njezinu zaštitu ovom fotografijom (slika lijevo).

Slika desno: Potom je slijedio doček Nove Godine 1998. najprije u crkvi u molitvi jer smo željeli da prvi trenuci Nove Godine budu posvećeni Darovatelju života, vremena i svakog trenutka, a onda je slijedilo novogodišnje slavlje u radosti i veselju do zore!

HAPPY END OD 1997.GODINE!