GALERIJA 

DOLOMITI 2

NASTAVAK IZ GALERIJE 1

Sadržajni uvod u ovu Galeriju 2  pogledajte na početku Galerije Dolomiti 1

Boga susrećemo na svakom mjestu u prirodi i njezinim ljepotama. Za vrijeme boravka u Dolomitima imali smo svakodnevno puno prilika da nam se srce uzdigne prema Bogu u nebeski svijet.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Još nekoliko prizora sa našega taborovanja. Slika gore desno jest naš Dom u kojem smo boravili.

Rad u skupinama na otvorenom u prirodi bio je posebno ugodan i plodonosan (slika dolje lijevo). - Svagdanja molitva i sv. misa redovito se služila u domskoj gotovo mističnoj kapelici (slika dolje desno). Naučili smo pjevati mnoge talijanske vjerske pjesme, napose himnu MEG-a "Insegnaci o Signore".

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

TRE CIME DI LAVAREDO - TRI VRHA U LAVAREDU

Simbol Dolomita jesu ta tri vrha koja smo obišli u jednom cjelodnevnom izletu. Nezaboravni susret sa svijetom planina i gorske tišine!

Drugi veliki cjelodnevni izlet bio je posjet srcu Dolomita: Tri vrha di Lavaredo. Oni su u izvjesnom smislu simboli ovoga cijeloga planinskog kraja. Do podnožja smo došli autobusom a onda pješice po planinskim krajolicima. Usput na kojoj livadi ili proplanku po koja fotografija kao što se vidi na donjim slikama.

Gore lijevo na ovoj livadi dočekalo nas je na livadi veliko mnoštvo planinskih krava i svaka je imala zvonce! Možete misliti kakva je to bila glazba. Šteta što je ne možemo čuti!

Ovdje gore vidimo u svoj ljepoti Tre cime di Lavaredo - Tri vrha Lavareda!

Najviša točka do koje smo se uspeli bio je Rifugio Locatelli - planinarski dom (gore lijevo) na visini od 2450 m. podno Tri vrha. Tu je bio predah i ručak a onda natrag u dolinu. 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

IZRAVNI  SUSRET  S  PAPOM  U  LORENZAGU

Posljednjeg dana imali smo veliku radost. Susreli smo Svetoga Oca Papu koji se kratko zaustavio mahnuo nam rukom i blagoslovio nas! On je upravo  išao svojim automobilom na svoju uobičajenu prijepodnevnu planinsku šetnju.

Uoči odlaska logorska vatra i vedri i veseli program uz vatru (gore lijevo). A onda jedna zajednička fotografija na livadi ispred našega Doma zajedno s braćom Talijanima na samom završetku taborovanja. (gore desno).

Povratak je bio cjelonoćni. U autobusu je bilo veselo raspoloženje (slika gore lijevo). U Osijek smo stigli u nedjelju 20. srpnja u ranim jutarnjim satima. Nakon jutarnjeg trčanja uz Dravu  da se bolje probudimo pošli smo najprije na nedjeljnu svetu misu, bilo je to oko 5 ujutro, u Svetište Srca Isusova da prije svega  "dademo Bogu što je Božje, a onda cijeli dan caru carevo" na spavanju.

Bila je to sv. misa zahvalnica za sve lijepo i dobro što nam je Bog na ovom taborovanju u Dolomitima podario. Njemu hvala i čast u vijeke!