GALERIJA PARIZ 3

12. SVJETSKI DAN MLADIH - SDM

12. JOURNEES MONDIALES DE LA JEUNESSE - JMJ

19. - 24. VIII. 1997.

Gornji znak bio je simbol 12. svjetskog dana mladih u Parizu.                            A geslo je bilo:

UČITELJU GDJE STANUJEŠ?  DOĐITE I VIDTE!

Sveti Otac, koji nas je pozvao i dočekao nas je u Parizu kamo smo stigli 18.VIII. 1997.  u večernjim satima

Svečano otvorenje 12. Svjetskog dana mladih SDM bilo je 19. kolovoza 1997. u poslijepodnevnim satima na Champs de Mars ispred Eifelovog tornja.

Sveta Mala Terezija, čija se 100. obljetnica blažene smrti slavila te godine bila je po ovoj svojoj slici  prisutna na otvorenju Svjetskog dana mladih. Ova njezina slika bila je unesena u svečanoj procesiji prema glavnom oltaru-podiju gdje ju je dočekao Sveti Otac. I pariški Kardinal Jean Marie Lustiger i Sveti Otac postavili su svim mladima sv. Malu Tereziju za uzor kršćanskog života i ljubavi prema Bogu.

Stotitne tisuća mladih iz cijeloga svijeta okupili su se oko Eifelovog tornja na "Champs de mars - Marsovoj poljani" na svečanom otvorenju 12. svjetskog dana mladih. 

Tisuće svećenika koji su dopratili mlade na slavlje u procesiji su se više od sat vremena redali idući prema papinom oltaru. Slika sv. Male Terezije svečano se nosi u procesiji. (slike dolje).

Ovako je izgledalo svečno otvorenje SDM-JMJ gledajući ga sa i ispod Eifelovog tornja.

Na svečanom liturgijskom slavlju Papa je srdačno pozdravio nazočne mlade. Slika gore lijevo: Papa pozdravlja sa svoga oltara. Slika gore desno: pogled na mnoštvo mladeži gledajući prema Papinom oltaru. U ovom mnoštvu su i mladi iz Hrvatske.

Na koncu slavlja jedan je dječak poustio bijeloga goluba kao simbol mira i mladosti. Oko Papinog oltara bilo je mnogo simbolike, dinamike, igre i animacije.

A kada je završilo slavlje (gore lijevo) zaslužena večera uz Seinu iz lunch paketa koje smo dobivali na pojedinim mjestima gdje se slavlje održavalo.(slika gore desno).

Članovi hrvatskog MEP-a na kraju svečanog otvorenja zajedno sa svima blaguju zajedničku večeru u sjeni Eifelovog tornja (slike gore) a ispred Papinog oltara gdje je još stajala slika sv.Male Terezije (slike dolje).