Hrvatska svečanost u povijesnoj noći

 na trgu sv. Petra u Rimu.

Trg sv. Petra u Rimu u noći prijelaza iz drugog u treće tisućljeće kršćanstva, bio je ispunjen desecima tisuća mladih koji su u molitvi, s upaljenim svijećama, dočekali ponoć i nastup novog stoljeća. Među njima su bili i mladi članovi Mepa iz Hrvatske sa svojim velikim Jubilarnim križem.

Točno u ponoć pojavio se Sveti Otac Ivan Pavao II na prozoru svoje radne sobe kratkim govorom pozdravio je sve nazočne, svima zaželio sretan početak 3. tisućljeća i opdjelio je svoj blagoslov. Što je papa rekao u prvim minutama novog tisućljeća pogledajte na stranici papa govori

Pogled na trg sv. Petra iz nutarnje strane papine sobe, dok je pozdravljao nazočne vjernike u prvim trenucima 3. tisućljeća.

Najstariji član iz naše skupine prof. Vera Valčić iz Kanade predaje zapaljenu baklju vjere najmlađem članu 17-godišnjem Dariju, da ju nosi u treće tisućljeće. Cijeli ovaj dirljivi obred predaje svjetla vjere odvijao se pred Hrvatskim jubilarnim križem koji je za tu prigodu donešen na rg sv. Petra.

Ovaj povijesni trenutak ovjekovječili smo još jednim snimkom.

Predstavnici Mep-a iz Ivankova donijeli su na trg i svoj manji križ koji će ih posjećati na ovu povijesnu noć prijelaza u treće tisućljeće.

Studenti filozofskog fakulteta društvo Isusovo iz Zagreba u povijesnoj noći pred Hrvatskim križem.

"Fotograf" o. Božidar (na slici lijevo) želio je također biti na slici sa svojim studentima FFDI-a u ovoj povijesnoj noći.