E M A U S

  MEP-Bilten br. 2

 

 

 

            1. listopada u Crkvi se  diljem svijeta slavi Sv. Mala Terezija od Djeteta Isusa. Ona je proglašena 1997. god. prigodom 100. obljetnice svoje  smrti "nauèiteljicom Crkve". Time je postala 33. naučitelj(ica) u dvadeset stoljeća povijesti Crkve i najmlađa od svih do sada proglasenih i ujedno treca zena u nizu naucitelja(ica). Prva zena proglasena nauciteljicom ili doktoricom Crkve bila je sv. Terezija  Avilska proglasena 1967. Isto godine Papa Pavao VI. pridruzio joj je Sv. Katarinu Sijensku (koja je medju ostalim bila analfabet, nije znala ni citati ni pisati a postala je doktoricom Crkve. Zasto, o tom durgom prigodom).

         I sv. Mala Terzeija imala je samo zavrsenu osnovnu skolu (danasnjih osam razreda). S 15 godina usla je u strogi karmelicanski samostan u Lisieux-u u Francuskoj gdje nije pohadjala niti srednju skolu, jos manje fakultet; umrla je sa 25 godina i evo psotade ne samo velika svetica nasih vremena nego i nauciteljica Crkve!

          Prigodom odrzavanja 12. svjetskog dana mladih u Parizu 1997. Papa Ivan Pavao II. postavio ju je za uzor mladima.

         Opširnije i sv. Tereziji mozete procitati na nasoj web stranici  MEP. Kada udjete   na adresu:  www.ffdi.hr/mep     kliknite na "opsirnije o MEP-u" i potom  nakon sto se otvori udjite u direktoriju Sv. Terezija i ondje mozete puno toga o njoj doznati.

 

    Iste godine kad se slavila njezina 100. obljetnica ulaska u Vejcnost sv. Mala Terezija je proglasena zastitnicom Mladezi Euharistijskog Pokreta u Hrvatskoj pa je mladi iz MEP-a  na poseban nacin stuju.

    Ovdje dolje donosimo neke njezine slike.

 

 

Sv. Mala Terezija s 15 god prije ulaska u Karmel    

 

 

Sv. Mala Terezija kao redovnica karmelicanka

 

                                       Sv. Mala Terezija kao redovnica Karemlu

        

 

Sveta Mala Terezija u nebeskoj slavi.

"Provodit cu svoje nebo čineći dobro na zemlji!"