stranica1

“T R U E    L O V E    W A I T S"

 

KROZ  ČISTOĆU  LJUBAVI  

DO  ŽIVOTNE SREĆE

 

Obećanje čistoće do braka

                  

U AMERICI POKRET "PRAVA LJUBAV ČEKA  

 

www.truelovewaits.com

www.jerichosystems.com/tlw/tlw.html

 

         

Od 1993. godine u Sjedinjenim Američkim Državama među mladim kršćanima nastao je veliki pokret pod nazivom “True Love Waits- prava ljubav čeka.” O čemu se radi?

          Izloženi velikoj poplavi nemorala i nedopuštenih seksualnih iskustava prije braka,  koji duhovno i moralno osakaćuju mlade ljude, te ugrožavaju temeljne ljudske vrijednosti ljubavi i obitelji, mladi kršćani u Americi odlučili su se oduprijeti toj vrsti nasilja i agresije i zalažu se za očuvanje pravih životnih i kršćanskih moralnih načela; žele se dostojanstveno pripremiti na životni poziv ljubavi u braku i obitelji. U tu svrhu mladi se organiziraju u zajednice i svatko od njih pismeno potpisuje ovu izjavu:

 

          "Believing that true love waits, I make a commitment to God, mayself, my family, my friends, my future mate, and my future children to be sexually abstinent from this day until the day I enter a biblical marriage relationship."

U prijevodu ovo obećanje glasi:

          “Vjerujući da prava ljubav čeka, obvezujem se Bogu, samom sebi, svojoj obitelji, prijateljima, budućem bračnom drugu i svojoj budućoj djeci da ću čuvati seksualnu uzdržljivost od danas pa do dana svoga  kršćanskog vjenčanja”.

 

          Ovu su izjavu potpisale već stotine tisuća  američkih mladića i djevojaka koji su pristupili ovome pokretu! (O tome pišu ovi listovi: Glas Slavonije od 7.veljače 1994, str. 35,  Novi svijet br. 1, siječanj 1998; Zvonik, br. 1 do 5, 1998.g.)

 

 


I  U  EUROPI ISTI  POKRET  "PRAVA LJUBAV ČEKA"

U Francuskoj  pod imenom "A.V.A   - AMOUR VRAI  ATTEND"


     

Po uzoru na Ameriku od 1993. razvio se isti pokret “Prava ljubav čeka” među mladim Francuzima između 17 i 25 godine i to za sada u pariškoj regiji gdje već ima 600 potpisnika. Kao mladi  Amerikanci i ovi mladi Francuzi odlučuju se za čisti život prije braka. (O tome izvještavaju francuske novine FIGARO od 4.6.1996.). Pokret se širi i po drugim europskim zemljama.           

   

HRVATSKOJ  PRIJE NEGO U AMERICI!

 

      Ovo što se zbiva i pokreće među mladima u Americi i u Europi za Hrvate nije  neka velika novost i otkriće. Kod nas to postoji već od 1915. godine!       

          Uzor i apostol hrvatske mladeži dr. Ivan Merz u 19. godini svoga života za blagdan Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije 8.XII.1915. donio je odluku da će živjeti čisto do braka. On je tu odluku nazvao "zavjet čistoće do braka" i tako je i zapisao u svome dnevniku da je taj zavjet položio.

          Po uzoru na njega od 1981.godine prigodom hodočašća u Lurd i Rim oko 240 hrvatskih mladića i djevojaka dalo je isto takvo obećanje-odluku čistoće do braka kojim su se obvezali da će se uzdržavati od predbračnih seksualnih odnosa.