Savjestan vjernik – katolik

 

Dario je odrastao u katoličkoj obitelji. Njegova majka napose je skrbila  oko vjerskog odgoja oba sina. Dario je kršten odmah nakon rođenja. Redovito je pohađao vjeronauk. Prvu svetu pričest primio je u župnoj crkvi kod otaca franjevaca u Vukovaru u proljeće 1991.g. kada je rat već bio na vratima. Na proslavu Prve sv. pričesti nije mu nitko od rodbine mogao doći pa je bio malo žalostan.  Dvije godine bio je ministrant u župnoj crkvi u Vukovaru. Slika njegove Prve sv. pričesti nije se sačuvala. Njegov otac nosio ju je kraj sebe sve do smrti i s njime je otišla i u grob. Kada su došli u progonstvo u Valpovo Dario je rado s majkom i bratom češće navečer molio krunicu.

Sakrament sv. Potvrde, kojeg mu je podijelio biskup Marin Srakić, Dario je primio 1995.godine. u valpovačkoj župnoj crkvi.

Dario je pohađao vjeronauk u školi, kako u višim razredima osnovne tako i u srednjoj školi. Njegovi vjeroučitelji vlč. Stanislav  Šota i vlč. Slavko Vranković pohvalno su se o njemu izražavali. Bio je savjestan i pažljiv na satovima vjeronauka.

Svoje vjerske dužnosti Dario je redovito izvršavao. Svake nedjelje redovno je išao na svetu misu. Kada je uvedena misa mladih u valpovačkoj župnoj crkvi nedjeljom naveče redovito je pohađao tu sv.misu zajedno s drugim mladima. Za Božić 1996. se ispovjedio. Bila je to njegova posljednja ispovijed prije smrti.

         Rado se angažirao i u apostolskim akcijama.  Tako je zajedno sa Stjepanom Ribićem, dopredsjednikom Križarske organizacije i sa svojim bratom nekoliko puta dijelio pred crkvom slike Majke Božje poslane od Obiteljskog centra iz Zagreba.  Njegovo zanimanje za vjeru pokazalo se i u činjenici da je pristupio Križarskoj katoličkoj organizaciji od početka školske godine 1996. u koju je već dvije godine ranije bio uključen njegov brat Ivan. Svoju pripadnost kršćanskoj vjeri Dario je svjedočio bez ustručavanja, a svoje vjerske dužnosti nedjelj-ne sv. mise i ostalo savjesno je izvršavao.